Zilveren Kruis - In de media

In de media

Filter items by date
Period:
-
Financiële prikkel moet op innovatie zittenopens in new window
De zorg naar mensen thuis brengen en meer eigen regie stimuleren, staat nog in de kinderschoenen. Wat kan een zorgverzekeraar doen? Het antwoord: de juiste financiële prikkels geven. Erik-Jan Wilhelm, directeur Strategie & Innovatie Zorginkoop bij Zilveren Kruis, hoopt dat zorgaanbieders meer durven te experimenteren.
30
nov
2017
zorgenz.nl
Onafhankelijke huisartsenbezoekers voor doelmatiger zorgopens in new window
Huisartsen schrijven beter en goedkoper voor na contact met een onafhankelijke huisartsenbezoeker. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en Zilveren Kruis.
31
okt
2016
www.skipr.nl
De zorgverzekeraar gaat het aantal ‘persoonlijke zorgrapporten’ opschroevenopens in new window
Zilveren Kruis gaat meer keuze informatie verstrekken aan zijn verzekerden. Het aantal ‘persoonlijke zorgrapporten’ wordt opgeschroefd.
21
okt
2016
www.zorgvisie.nl
Aantal wanbetalers zorgpremie flink afgenomen opens in new window
Volgens de minister daalt het aantal wanbetalers in de zorg door de nieuwe mogelijkheden die zorgverzekeraars hebben om betalingsregelingen te treffen. Vooral CZ en Zilveren Kruis hebben die gebruikt om mensen uit de zogenoemde wanbetalersregeling te krijgen. "Minister Schippers: “Ik ben blij dat deze zorgverzekeraars de mogelijkheden van de wet intensief gebruiken om werk te maken van het laten uitstromen van wanbetalers. Het is nu aan andere zorgverzekeraars om deze goede voorbeelden te volgen.”
11
okt
2016
nos.nl
De werkweek van... Sander Dalhuisen opens in new window
Sander Dalhuisen heeft na zijn studie geneeskunde de opleiding tot internist-oncoloog gedaan in het AMC. Tot 2012 werkte hij in verschillende ziekenhuizen, maar ging toen werken als medisch adviseur bij een inkoopteam, waarbij hij zich richt op medisch-inhoudelijke aspecten en zich bezighoudt met landelijk beleid voor onder meer oncologie. Zijn werkweek heeft geen vaste structuur; hij is veel onderweg en dat trekt hem juist. Hij geeft een inkijkje in zijn werk.
27
sep
2016
(pdf)
Honderden kinderen krijgen judolesopens in new window
21 september was het Jeugdjournaal op bezoek in Velsen waar honderden kinderen genoten van schooljudo clinics. Zilveren Kruis is al 4 jaar trotse partner van Schooljudo. Judo geeft kinderen veel plezier. En het maakt kinderen weerbaarder. We maken het mogelijk dat dit jaar 30.000 kinderen van 350 basisscholen elk jaar op de judomat staan.
22
sep
2016
jeugdjournaal.nl
Win-win met prestatie-inkoop geboortezorgopens in new window
Zorgverzekeraars belonen kwaliteit met een meerjarencontract. De zorgverleners stellen zelf vast wat kwaliteit is, en hoe ze werken aan het verbeteren daarvan.
01
sep
2016
www.medischcontact.nl
Pilot wijkverpleging Zilveren Kruis: liever goed dan snel opens in new window
Interview met directeur Zorginkoop Olivier Gerrits die terugblikt op de pilot 'zorg in de wijk'.
14
jul
2016
www.de-eerstelijns.nl
Samenwerking bij inkoop medicijnenopens in new window
Zorgverzekeraars en ziekenhuizen gaan nog meer samen inkopen om kostbare medicijnen beschikbaar en betaalbaar te houden.
24
jun
2016
(pdf)
Verzekeraars helpen bij ontwikkelen draagbare kunstnieropens in new window
Zilveren Kruis participeert in het initiatief van de Nierstichting om een draagbare kunstnier te ontwikkelen.
08
jun
2016
nos.nl
Samenwerking Depressie Vereniging en Zilveren Kruisopens in new window
De Depressie Vereniging helpt zorgverzekeraar Zilveren Kruis bij de inkoop van goede zorg voor mensen met een depressie. Wat hen samenbracht was de gezamenlijke wens de best mogelijke zorg te bieden die terugval helpt voorkomen. Een vraaggesprek met Nathalie Kelderman, directeur van de Depressie Vereniging.
19
apr
2016
www.ggztotaal.nl
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de beste huisarts in het land?opens in new window
Interview met o.a. Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop zilveren Kruis over de waarde van spiegelinformatie.
11
apr
2016
www.ntvg.nl
Zilveren Kruis voert prestatie-inkoop in voor depressiezorgopens in new window
De verzekeraar wil in een nieuwe inkoopprocedure prestatieafspraken maken over het verhogen van terugvalpreventie.
04
apr
2016
www.zorgvisie.nl
Thuisdialyse in opkomstopens in new window
Er zijn relatief maar weinig mensen die thuis hemodialyseren terwijl thuisdialyse een aantal belangrijke voordelen biedt. Wellicht worden de mogelijkheden van thuisdialyse door artsen nog te weinig onder de aandacht gebracht. Opmerkelijk is dat onlangs een verzekeraar (Zilveren Kruis) zich aansloot bij partijen die hierin verandering willen brengen.
28
jan
2016
(pdf)