Leiden,
22
november
2018
|
17:28
Europe/Amsterdam

Afspraken MC IJsselmeerziekenhuizen

De curatoren van MC IJsselmeerziekenhuizen hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Ziekenhuis St Jansdal over de zorg in Lelystad en Dronten. Dit laten zij weten via een persbericht.

Zilveren Kruis is verheugd met de afspraken. Er blijft een substantieel deel van de zorg beschikbaar in Lelystad. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor een toekomstbestendige invulling van het zorglandschap in Lelystad en Dronten.

Toekomst van zorg
Na een onzekere periode voor iedereen kan er weer gebouwd worden aan een duurzame medische voorziening in Lelystad. Daarmee is er nu duidelijkheid voor patiënten. Zilveren Kruis heeft veel bewondering voor de verpleegkundigen, artsen en het ondersteunend personeel. Ondanks de grote onzekerheid van de afgelopen periode hebben zij de patiëntenzorg voorop gesteld. Wij hopen dat er ook op korte termijn meer duidelijkheid komt voor de medewerkers van MC IJsselmeerziekenhuizen.

Medische voorzieningen Lelystad
Voor Zilveren Kruis is het belangrijk dat een groot deel van de zorg beschikbaar blijft in Lelystad. Ziekenhuis St Jansdal is van plan een medische voorziening met poliklinieken, mogelijkheden tot diagnostisch onderzoek, (poliklinische operatiekamers) en dagbehandelingen en zeven dagen in de week een spoedpoli in Lelystad te houden. De verwachting is dat daarmee 80% van de ziekenhuisbezoeken in Lelystad kan plaatsvinden. De komende periode zullen er gesprekken plaatsvinden met zorgaanbieders in de keten, zoals huisartsen, verloskundigen en wijkverpleging om verdere invulling te geven aan het medische profiel.

Noordoostpolder
De curatoren zijn in onderhandeling met Stichting Antonius Zorggroep over een voortzetting van de zorg in de Noordoostpolder en op Urk. Naar verwachting kan begin volgende week meer over de voortgang worden gemeld.