21
januari
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

Agis en Zilveren Kruis samen verder onder de naam Zilveren Kruis

Per 1 januari 2015 gaat het merk Agis - inclusief TakeCareNow! - over in Zilveren Kruis, onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

De zorgverzekering van onze klanten verandert in 2014 niet. In november krijgen zij, net als altijd, informatie over de wettelijke en aanvullende wijzigingen in hun verzekering per 2015, die dan wordt voortgezet onder de naam Zilveren Kruis. Klanten hoeven dus nu niets te doen.

Beide zorgverzekeraars zijn onderdeel van Achmea. Olivier Gerrits, commercieel directeur: “Agis en Zilveren Kruis doen al heel veel samen. Wij sluiten bijvoorbeeld gezamenlijke contracten met zorgaanbieders zoals ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten. Door het merk Agis met Zilveren Kruis te combineren, creëren we daadkracht en efficiency. Voor onze klanten kunnen we daardoor onze dienstverlening verbeteren en onder meer onze marketing- en verkoopkosten verlagen, wat eraan bijdraagt de premie betaalbaar te houden.”

Agis en Zilveren Kruis zijn als merk zeker niet zomaar uitwisselbaar. De geschiedenis van Agis gaat terug tot 1827. Agis kent van oudsher een grote regionale betrokkenheid en gemeenschapszin, zorgzaamheid en aandacht voor elkaar zijn belangrijke waarden die voor klanten en ook voor zorgaanbieders horen bij Agis. Gerrits: “Wij gaan ervoor zorgen dat de waarden van Agis samenkomen met die van Zilveren Kruis. Zo zetten we vanzelfsprekend de regionale initiatieven van Agis gewoon voort. Ook op andere manieren gaan we de waarden die klanten en zorgaanbieders met Agis associëren, verwerken in Zilveren Kruis. De toevoeging van Agis verrijkt en vernieuwt hierdoor Zilveren Kruis en daar kunnen alle klanten van profiteren.“