Leiden,
18
juni
2015
|
12:04
Europe/Amsterdam

Digitale dokter helpt 75 mensen per dag

App de Vakantiedokter vaak mee op reis

Samenvatting

Tienduizenden Nederlanders gaan deze zomer op vakantie met de dokter in hun broekzak. App de Vakantiedokter van Zilveren Kruis is tot dusver al ruim 50.000 keer gedownload. Gemiddeld helpt de vakantiedokter 75 mensen per dag.

Een ontstoken oog, duizeligheid, buikgriep, huidirritatie, een zonnesteek of muggenbeet. Veel Nederlanders krijgen wel eens ergens last van op de camping in Frankrijk of aan het hotelzwembad in Spanje. Ongeveer één op de vijf landgenoten wordt op vakantie geveld door ziekte of een kwaaltje. Voor wie snel wil overleggen met een medisch expert uit Nederland is er App de Vakantiedokter. Gratis, voor iedereen.

Onschuldige mug of tekenbeet

“In het buitenland tref je nog wel eens een arts die vanwege de taalbarrière niet goed begrijpt wat je klachten zijn. Met App de Vakantiedokter heb je dat probleem niet”, vertelt Walter de Reus namens Zilveren Kruis. “Je stelt je vraag, stuurt eventueel een foto mee en krijgt binnen een uur advies. Zo kom je er snel achter of het om een onschuldige muggenbeet of gevaarlijke teek gaat en wat je kunt doen wanneer je gebeten bent door een kwal.”

De juiste zorg

Er zijn ook mensen die App de Vakantiedokter gebruiken omdat ze twijfelen of de zorg die wordt aangeboden wel de juiste is. Zorg in het buitenland is nu eenmaal anders geregeld dan in Nederland. Het is prettig om bij onzekerheid te kunnen overleggen met een Nederlandse arts. “Zo heeft de App de Vakantiedokter vorige zomer geholpen bij een peuter die met een verkoudheid onterecht in het ziekenhuis werd opgenomen voor een zuurstofbehandeling”, aldus De Reus. In spoedgevallen, zoals een ziekenhuisopname, is het noodnummer van Eurocross Assistance altijd direct via de app beschikbaar.

Medische apps populair

De populariteit van App de Vakantiedokter staat niet op zich. Wereldwijd gebruiken mensen steeds vaker technologie als het om hun gezondheid gaat. In de App Store en Play Store zijn inmiddels al meer dan 30.000 medische apps te vinden.