Helmond /Leiden,
08
januari
2016
|
10:30
Europe/Amsterdam

Gamen, bewegen en fun bij schoolgym

Straks spelen basisschoolleerlingen beweeggames in de gymzaal die helemaal passen in de huidige tijd waarbij gaming, beweging en entertainment worden gecombineerd. Sport en beweging maakt kinderen fysiek en mentaal weerbaar en kan een positief effect hebben binnen de schoolomgeving
Jos Dijkers, directeur Zorgparticipaties

Samenwerking interactieve bewegingsconcepten voor onderwijs

Vandaag ondertekenen Embedded Fitness en aandeelhouder Achmea Zorgparticipaties BV een participatieovereenkomst met het bedrijf Janssen-Fritsen. De partners gaan interactieve concepten voor bewegingsonderwijs verder uitwerken.

Embedded Fitness, bedrijf voor interactieve bewegingsconcepten, is zeer verheugd over de samenwerking. Carla Scholten, directeur: ‘Janssen-Fritsen is een gevestigde partij met kennis van de markt en slagkracht, waar wij optimaal van kunnen leren.’ Voor Jacques Janssen, CEO van Janssen-Fritsen, is de samenwerking een mooie kans om de innovatie in materialen en concepten voor het bewegingsonderwijs te versnellen en te voorzien van input vanuit een nieuwe invalshoek.

Plannen voor vernieuwende sportconcepten
Embedded Fitness en Janssen-Fritsen gaan de komende tijd het concept van interactieve beweging verder uitwerken. De opkomende digitalisering in het bewegingsonderwijs biedt nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van innovatieve concepten in het onderwijs, waarbij bewegen onderdeel wordt van het leren. E-fitness kan zo bijdragen aan het bevorderen van bewegen onder schooljeugd en het terugdringen van overgewicht. Het E-fit zone concept is tevens complementair aan onderdelen van de ABEO groep waar Janssen-Fritsen onderdeel van uitmaakt. Plannen zijn er om gezamenlijk locaties in te richten met vernieuwende sportconcepten.

Gymles 3.0
Het stimuleren van sporten en bewegen onder de jeugd is een van de speerpunten van Zilveren Kruis. De zorgverzekeraar wil de jeugd helpen vitaal te blijven en te worden. De samenwerking tussen Embedded Fitness en Janssen-Fritsen past daarbij. Jos Dijkers, directeur Zorgparticipaties bij de verzekeraar: “Het maakt ondermeer mogelijk dat straks basisschoolleerlingen beweeggames spelen in de gymzaal die helemaal passen in de huidige tijd waarbij gaming, beweging en entertainment worden gecombineerd. Sport en beweging maakt kinderen fysiek en mentaal weerbaar en kan een positief effect hebben binnen de schoolomgeving.”

Over Embedded Fitness
Embedded Fitness is gespecialiseerd in het ontwikkelen van interactieve bewegingsconcepten. Met gebruikmaking van de nieuwste hightech bewegingsapparatuur en technieken combineert Embedded Fitness gaming, entertainment en fitness in één concept. Embedded Fitness heeft op meerdere plaatsen in Nederland E-fit zones. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ook nieuwe toestellen en apparaten en doet dat in samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen. http://embeddedfitness.nl/

Over Janssen-Fritsen
Janssen-Fritsen ontwikkelt, produceert, levert en onderhoud gymnastiektoestellen voor het bewegingsonderwijs en turnen. De toestellen van Janssen-Fritsen worden jaarlijks verscheept naar meer dan 80 landen verspreid over heel de wereld. De toestellen worden gebruikt voor het geven van een gymles aan een groep kleuters tot de strijd van de finalisten om de olympische medailles in Rio. Al meer dan 50 jaar ontwikkelt het bedrijf in Helmond innovatieve oplossingen voor bewegen in de klas of in de zaal. De samenwerking met Embedded Fitness zal de ontwikkeling in nieuwe technieken en concepten wederom een sterke impuls geven. http://www.janssen-fritsen.nl

Over Achmea Zorgparticipaties BV
Achmea Zorgparticipaties BV (2008) is opgericht om initiatieven en innovaties in de zorg te stimuleren en financieel mogelijk te maken. Ze participeert sinds 2008 in Embedded Fitness. Achmea Zorgparticipaties BV werkt continue aan het verbeteren van de zorg en hebben daarom een belangrijke focus op vernieuwende zorginitiatieven.