Leiden,
17
november
2015
|
12:00
Europe/Amsterdam

Premiestijging beperkt door inzet reserves

Door goede afspraken met zorgverleners en de inzet van een flink deel van de reserves kan Zilveren Kruis de premiestijging van de basisverzekering voor haar klanten beperken tot € 7,- per maand. De premie voor de basisverzekering komt daarmee op € 109,45 per maand.

Reserves

Jan Willem Evers, directeur Zilveren Kruis: “De basisverzekering wordt per 2016 uitgebreid. Daarnaast gebruiken we met elkaar meer zorg en komen er nieuwe kostbare geneesmiddelen in de verzekering. Van onze reserves stoppen we in 2016 € 11,- per maand per verzekerde in de premie. Hiermee beperken we de premiestijging.”

De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld met 3,6%.

Verzekering uitgebreid

Evers: “Op basis van klantvragen hebben we de vorig jaar zeer succesvol gelanceerde Basis Plus Module verder uitgebreid met onder andere reis- en verblijfkosten bij zorg in het buitenland. Als grootste zorgverzekeraar hebben we daarmee een betaalbare verzekering voor iedereen. Voor een lage premie zijn klanten met deze verzekering verzekerd tegen onverwacht hoge kosten die niet in het pakket van de basisverzekering zitten. Denk aan spoedeisende zorg in het buitenland, tandartskosten na een ongeval of hulp bij het regelen van het huishouden na een ziekenhuisopname. Alle klanten met een aanvullende verzekering hebben deze dekkingen erbij, zodat iedereen bij ons goed verzekerd is.”