Leiden,
22
september
2015
|
12:35
Europe/Amsterdam

Tweejarig contract met verslavingszorgaanbieders Victas, Jellinek en Tactus

Verslavingszorgaanbieders Victas, Jellinek en Tactus hebben een voorkeurscontract gekregen van Zilveren Kruis. Deze aanbieders leveren kwalitatief goede verslavingszorg, voor een passende prijs. Door zorgverleners te selecteren die gegarandeerd goede zorg leveren, helpt Zilveren Kruis verzekerden om een keuze te maken voor de best passende zorg.

De geselecteerde aanbieders hebben laten zien dat de verslavingszorg die ze leveren kwalitatief goed, klantgericht én doelmatig is. De resultaten die ze behalen met hun behandelingen liggen boven het landelijk gemiddelde. Hun klantwaardering is goed. Dit komt mede doordat de manier waarop klanten worden begeleid in het behandeltraject effectief is.

Zilveren Kruis heeft de drie zorgverleners daarom een tweejarig contract aangeboden. In dit contract staan specifieke afspraken over de zorg die zij leveren aan onze verzekerden. Het gaat dan bijvoorbeeld over het aantal verzekerden dat de behandeling volledig afmaakt. Of het percentage verzekerden dat na behandeling van zijn verslaving af is of is begeleid naar een gereguleerd gebruik. Maar we maakten ook afspraken over de wachttijden. In 2016 en 2017 kunnen deze aanbieders meer Zilveren Kruis verzekerden behandelen dan tot nu toe. Dit geldt voor verslavingszorg zonder verblijf, waarbij de patiënt gedurende de behandeling thuis blijft wonen.

Zilveren Kruis vindt het belangrijk om verzekerden te begeleiden naar de zorg die het best past bij hun persoonlijke vraag. Binnenkort is er meer informatie te vinden over de afspraken met de voorkeursaanbieders op onze website. Ook kunnen verzekerden dan bellen met de zorgbemiddelaars van Zilveren Kruis.