Leiden,
28
september
2015
|
12:02
Europe/Amsterdam

Volg 2 oktober live ‘Kies de beste zorg!’

Samenvatting

Tijdens het congres ‘Kies de beste Zorg!’ op 2 oktober 2015 praten verzekerden van Zilveren Kruis, zorgverleners en verzekeraars met elkaar over kwaliteit en keuzes in de zorg. Voor wie niet aanwezig kan zijn is een deel van het congres live te volgen.

Het programma Kwaliteit van Zorg van Zilveren Kruis heeft vier jaar lang samen met artsen, andere zorgverleners en patiëntenverenigingen gewerkt aan het transparant maken van zorguitkomsten en eindigt eind 2015. Lees meer over het programma Kwaliteit van Zorg op de website.

De resultaten van het programma Kwaliteit van Zorg zijn eveneens gebundeld in boekvorm en worden aangeboden aan Zorgverzekeraars Nederland, NPCF en artsen. Robbert Huijsman, manager Kwaliteit van Zorg: “Het is nu tijd dat we onze resultaten als koploper overdragen aan het veld. Transparantie kan een verdere landelijke impuls krijgen als het veld het nu gezamenlijk oppakt.”

Volg de discussies op 2 oktober live!

Het congres is volgeboekt en de inschrijving is gesloten, maar iedereen kan de plenaire delen - zoals de openingsspeech door programma-manager Robbert Huijsman, de tafeldiscussie onder leiding van Astrid Joosten en het interactieve toneelstuk van PodiumT - live volgen via de website, achmeacongres2015. Meepraten kan ook, via twitter op #zorgkwaliteit.

Uitkomsten van zorg zeggen veel over kwaliteit

Om te kunnen sturen op kwaliteit van zorg kijkt Zilveren Kruis naar behandelresultaten. We stellen belangrijke vragen aan zorgverleners: wat is de beste manier van behandelen, verzorgen en verplegen? En welk resultaat mag je verwachten? De kwaliteit van een behandeling gaat nog vaak over het proces, zoals de service of wachttijden van een ziekenhuis. Wij kijken juist, samen met zorgverleners, naar het resultaat voor de patiënt: de zorguitkomsten. Is onze verzekerde in één keer goed geholpen, zonder bijvoorbeeld een complicatie? En hoe snel kan je na een knieoperatie weer goed lopen, zonder pijn?

Welke zorgverlening leidt tot het beste resultaat

Zilveren Kruis heeft een goed beeld van de zorg die haar klanten krijgt. Zo zijn er verschillen in de soort behandeling die ziekenhuizen kiezen bij eenzelfde diagnose. Zilveren Kruis vindt het belangrijk dat zorgverleners onderling bespreken welke zorgverlening tot het beste resultaat leidt. En dat deze informatie op een duidelijke manier met onze klanten wordt gedeeld. Zodat zij zelf hun keuze maken op basis van de criteria die zij belangrijk vinden. Zorgverleners die hun kwaliteit – en daarmee de zorg – transparant maken en verbeteren, worden beloond.