Leiden,
11
december
2015
|
16:55
Europe/Amsterdam

Zekerheid voor klanten Zilveren Kruis over vergoeding ziekenhuiszorg

Met de laatste paar ziekenhuizen zetten we de komende tijd de puntjes op de i, maar we hebben samen met hen vastgesteld dat we eruit komen
Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis

Klanten van Zilveren Kruis met de Basis Zeker Polis krijgen in 2016 in alle ziekenhuizen en ongeveer 200 zelfstandige klinieken hun zorg vergoed. Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis: “Met een klein aantal ziekenhuizen zetten we de komende tijd de puntjes op de i, maar we hebben samen met hen vastgesteld dat we eruit komen." 

Met Treant Zorggroep, met locaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal, hebben we die verwachting op dit moment niet, maar ook daar krijgen verzekerden met de Basis Zeker en de Basis Exclusief de zorg vergoed. Voor een deel van de klanten is een ander ziekenhuis namelijk geen optie. En dat begrijpen we heel goed.”

Meerjarenafspraken met 56 ziekenhuizen voor de Basis Budget Polis
De contractering met de ziekenhuizen voor de Basis Budget is in een eerder stadium afgerond. Zilveren Kruis heeft met 56 ziekenhuizen meerjarenafspraken gemaakt. Klanten krijgen de komende dagen persoonlijk bericht daarover, inclusief een lijst met ziekenhuizen en een polisbijsluiter.

Een antwoord op de meestgestelde vragen vindt u bij de downloads.