Leiden,
15
juli
2016
|
11:15
Europe/Amsterdam

Zilveren Kruis juicht concentratie prostaatkankeroperaties toe

Met klanten die getroffen worden door prostaatkanker leven we mee. Hoe we zorgen voor de beste behandeling?

De beste zorg voor onze patiënten die helaas door prostaatkanker worden getroffen. Dat wil Zilveren Kruis voor haar verzekerden. Door de zorg te concentreren in ziekenhuizen in Nederland worden artsen er steeds beter in. ‘Simpelweg omdat je beter wordt in de dingen die je vaak doet’ zegt Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop.

‘We juichen dan ook toe dat de eerste stappen zijn gezet in de richting van een zelfstandige kliniek voor prostaatverwijdering. Complimenten aan de urologen en ziekenhuizen die deze handschoen oppakken, en samen met hun collega radiotherapeuten en oncologen in netwerkverband werken aan steeds betere en innovatieve zorg. Zilveren Kruis zal dit initiatief ondersteunen. Een dedicated team urologen met een goed kwaliteitssysteem heeft een groot volume nodig om steeds beter te kunnen worden. Zo kan de kwaliteit van prostaatkankerbehandelingen in Nederland verder omhoog en kunnen we met elkaar complicaties zoals incontinentie en impotenties voorkomen.’

Gisteren werd bekend dat urologen en ziekenhuizen het initiatief nemen om te komen tot concentratie van prostaatkankeroperaties met behulp van robotchirurgie in een beperkt aantal centra. In deze centra zullen 500 tot 1000 patiënten per jaar worden behandeld. Doel van dit initiatief is om dezelfde kwaliteitsstandaarden te bereiken als elders in Europa. Lees hier het persbericht van Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.