Leiden,
29
november
2016
|
13:40
Europe/Amsterdam

Zilveren Kruis maakt deel tarieven inzichtelijk voor klanten

Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis
Op basis van hun postcode zien verzekerden direct bij welke locaties ze in hun eigen buurt terechtkunnen en wat het daar kost. Zo weten ze direct waar ze aan toe zijn en krijgen ze grip op kosten die ze zelf betalen.
Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis

Zilveren Kruis maakt prijzen van bloedonderzoek, echo, MRI, CT-scan en röntgen inzichtelijk voor klanten. Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop: “Jaarlijks krijgt 1,4 miljoen van onze verzekerden met deze behandelingen te maken. Van deze groep maakt 480.000 verzekerden hun eigen risico niet vol. De klant voelt de kosten van deze behandelingen dus direct in zijn portemonnee. Daarom starten we als eerste met juist deze prijzen.”

Zilveren Kruis vindt het belangrijk dat klanten relevante en begrijpelijke informatie krijgen over (ziekenhuis)tarieven die onder het eigen risico vallen. Gerrits over de prijszoeker: “Op basis van hun postcode zien verzekerden direct bij welke locaties ze in hun eigen buurt terechtkunnen en wat het daar kost. Zo weten ze direct waar ze aan toe zijn, krijgen ze grip op kosten die ze zelf betalen. Ook zijn prijzen tussen zorgaanbieders te vergelijken en kun je achteraf beter controleren of de rekening juist is.”

Zilveren Kruis wil de prijszoeker ook met andere (ziekenhuis)behandelingen uitbreiden
Als klanten nu met Zilveren Kruis bellen, helpen we hen om de juiste prijs van een behandeling op te zoeken. Zilveren Kruis kiest er nu niet voor om ingewikkelde prijslijsten waarvoor een behandelcode nodig is, beschikbaar te maken. De volgende stap is om ook de prijzen van andere (ziekenhuis)behandelingen op een bruikbare manier voor klanten inzichtelijk te maken.