08
juni
2015
|
09:00
Europe/Amsterdam

Zilveren Kruis Partner in Sport van NOC*NSF

Zilveren Kruis is Partner in Sport geworden van NOC*NSF. Vanuit dit partnership richt de zorgverzekeraar zich de komende jaren op programma’s die de jeugd in beweging brengt. ​

Jan-Willem Evers, directeur Marketing en Verkoop bij Zilveren Kruis: 'We helpen de jeugd vitaal te worden en te blijven. Door te sporten en bewegen worden kinderen niet alleen fysiek sterker maar ook mentaal weerbaarder. Zo kunnen ze zich beter concentreren wat weer een positief effect heeft binnen de schoolomgeving. We zijn samen met NOC*NSF enorm gemotiveerd om de jeugd meer in beweging te krijgen'.

Olympic Moves

De officiële bekendmaking van het partnership gebeurde afgelopen vrijdag in het Olympisch Stadion, tijdens de finale van Olympic Moves. Vanuit de samenwerking met NOC*NSF is Zilveren Kruis partner geworden van deze grootste schoolsportcompetitie voor het voortgezet onderwijs. Tienduizenden jongeren tussen 12 en 19 jaar maken op deze manier kennis met diverse vormen van sport en beleven het plezier van samen sporten. Met als hoogtepunt de finale afgelopen vrijdag in het Olympisch Stadion.

Warm welkom

Zo’n 6000 finalisten zagen in het Olympisch Stadion een speciaal voor deze gelegenheid uitgevoerde act door een Marching Band. Ook dansers onder leiding van Juvat Westendorp hadden een spectaculaire dansshow in petto als welkom voor Zilveren Kruis. 'Een geweldige manier om onze samenwerking met NOC*NSF te bekrachtigen', zegt Evers. 

Programma’s voor jongeren

Jong geleerd is oud gedaan. Als Partner in Sport van NOC*NSF ondersteunt Zilveren Kruis daarom programma’s gericht op jongeren. Daarnaast is de verzekeraar supporter van Schooljudo, het grootste schoolsport-initiatief voor het basisonderwijs.

'En we werken actief samen met het Jeugdsportfonds', aldus Evers. 'Zij maken het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen toch kunnen sporten. Ook zo staan wij mensen met raad en daad terzijde.'
Jan-Willem Evers, directeur Marketing en Verkoop Zilveren Kruis